Bio Plants

Muntii Rodnei

Thursday, March 5, 2015

Fructe de padure "BIO". Ce presupune obtinerea certificatului BIO.

No comments :
 


 Pentru deschiderea Centrelor de Colectare a Fructelor de Padure  si certificarea acestora, pentru a putea achizitiona, in fiecare an trebuie sa primeasca inspectia Ocolului Silvic de care apartin zonele unde se colecteaza fructele de padure.
  In baza inspectiei facute si a actelor aferente, se elibereaza un certificat care sa ateste ca produsele sunt ecologice, iar odata la 4 ani se fac si analize sa se verifica daca nuexista riscul vreo unei surse de poluare in zona in care se culeg.
  Inspectia se face in fiecare an, la fel si recertificarea. Eliberarea acestui certificat dureaza 2 saptamani.


Activitatatea  de colectare si comercializare a fructelor de padure impune, ca standard european, ca firmele autorizate si pe plan national  si atestate si de comunitatea europena,  sa asigure certificarea. Tate firmele care cumpara fructele de padure de la centru, cer in primul rand aceasta certificare, acest certificat BIO fara de care nu se incheie nici un contract.
Prin acest certificat facem dovada ca fructele colectate sunt colectate din cadru natural, din fond forestier, nu sufera tratamente chimice, dovedind ca fructele sunt culese, transportate, conservate  si livrate in conditii bio, conform normelor europene.


No comments :

Post a Comment